Side 1 av 2

En pizza blir til....

Legg innLagt inn:30 apr 2004 20:48
av kennethx
Yey..laget pizza i dag...og dokumenterte mine kunster :lol:

starter ut med å lage bunn....når vi først er i gang, så må vi lage to, ikke sant?

Bilde

Så må vi ha fyll, det lages i gryte, kryddres og godgjøres....

Bilde

Ost må en så klart ha, og den må rives....

Bilde

Så smører man fyllet ut over bunnen.....

Bilde

Osten drysses over....

Bilde


Glemte å ta bilde av den ferdige pizzaen (tabbe) Men her er ett bilde av en jeg halvstekte for å fryse.

Bilde

Og nå er jeg svinaktig mett!! :D

Legg innLagt inn:30 apr 2004 20:51
av Gossi
Du leder "beste Off topic" listen min ihvertfall! Helt konge! God så den til å være også! :D :D :lol:

Legg innLagt inn:30 apr 2004 21:05
av sleeper
hehe... imponerende.... :D

Legg innLagt inn:30 apr 2004 22:38
av tbergstad
Øyyy.... flinker mannen... :D ..
Men det som kanskje imponerer meg mest er det rene kjøkkenet ditt.. Du har vel dame?...

Legg innLagt inn:30 apr 2004 22:54
av kennethx
hihi.

Dame har jeg ja, men det er faktisk min oppgave å ta oppvask og sånn (Så jeg kjøpte oppvaskemaskin ganske kjappt :) )

Pizzaen er forresten veldig god :D

Legg innLagt inn:30 apr 2004 23:55
av chris
Hihi, skikkelig bra. Step-by-step billedlig dokumentert pizza-laging. Konge :D

Legg innLagt inn:30 apr 2004 23:56
av cameleon
Helt utrolig bra :D

Er bra dere deler på ting å tang i hjemmet.

Gjorde det den tiden jeg hadde samboer jeg også. Jeg fiksa frokosten og oppvasken der, og hun middagen og oppvasken :mrgreen:

Legg innLagt inn:01 mai 2004 13:18
av Kjelliken
:D Helt utrolig bra beste totalt off topic jeg har lest på lenge.. :D
en strålende start på helgen dette hehe :wink:

Legg innLagt inn:02 mai 2004 00:13
av larsst185
ey,du må jo legge ut oppskrifta :D

Legg innLagt inn:02 mai 2004 01:33
av kennethx
hmm

Oppskrift? En god kokk trenger ikke det =P


Bunnen er vel ca slik (2 bunner):

800g-1kg hvetemel (start med 800, og tilsett litt og litt til deigen er passe)
5dl vann
1pk tørrgjær
2ss soya olje
2ts salt


Heve i 30 min.

Kjevles ut og heves i 20 min på platen.


Fyll:

En 400-500 grams kjøttdeig brunes og haes i gryten

1 rød paprika
1 grønn paprika
2 små eller 1 stor løk
kuttes i småbiter og haes i gryten

2 bokser med hakkede tomater haes i gryten
1 boks med mais haes i gryten

press noen hvitløksbåter, eller kryddre med hvitløkspulver

Tilsett krydder etter smaks metoden
salt
pepper
oregano



La fyllet puttre i gryden på moderat varme med lokket av for å dampe vekk litt fuktighet en 30 min.


Så spres fyll utover pizza bunnene, bruk et redskap som du klarer å sile vekk litt av sausen i gryten med. Den på bilde er helt ok.

Strø så revet Norvegia hvitost over fyllet på bunnen, og sett i ovnen på 225 grader i 18-20 min.

bon appetite!

Legg innLagt inn:02 mai 2004 13:41
av cameleon
Skulle nesten ha hatt et eget hjørne her på forumet, eller sette den her som sticky, så vi alle kunne delt våre kunnskaper med hverandre :D

Legg innLagt inn:02 mai 2004 21:26
av chris
cameleon skrev:Skulle nesten ha hatt et eget hjørne her på forumet, eller sette den her som sticky, så vi alle kunne delt våre kunnskaper med hverandre :D
Hehe, et eget lite mathjørne ja :D

Legg innLagt inn:03 mai 2004 08:27
av CelicaTurbo
mye mais på den pizzaen der da... tørr jeg informere om at mais ikke blir fordøyd i kroppen og kommer hele ut igjen? Rimelig uggent altså :lol:

Legg innLagt inn:03 mai 2004 11:26
av kennethx
CelicaTurbo skrev:mye mais på den pizzaen der da... tørr jeg informere om at mais ikke blir fordøyd i kroppen og kommer hele ut igjen? Rimelig uggent altså :lol:
Da tygger du ikke maten din bra nok =P Tygging er faktisk første steg i fordøyelses prosessen, og mange tar for lett på dette med tygging som faktisk er viktig. :)

Legg innLagt inn:03 mai 2004 12:03
av CelicaTurbo
Det er forbausende hvor mye som unslipper tyggingen selv om man er grundig :) men du er vel en av disse "pene" menneskene som lever med lillefingeren på stilk og som følger slavisk regelen at man skal tygge akkurat 50 ganger før man svelger? :D